Жертвою вибуху авто у Києві став представник Міноборони (доповнено)

Читать на русском
За інформацією очевидців, загинув водій і постраждали ще двоє людей. Вибухнув Mercedes чорного кольору під час руху автомобіля.

Жертвою вибуху автівки у Києві став військовослужбовець Міністерства оборони Максим Шаповал.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Міністерство оборони України, передає «Слово і Діло».

У правоохоронних органах повідомили, що загиблий керував спецпризначенцями Головного розвідувального управління Міноборони.

Усі обставини зараз з'ясовуються. Поліція поки ім’я загиблого не повідомляє.

«Поліція працює на місці вибуху у Солом'янському районі Києва. Внаслідок події загинув водій. Особа загиблого встановлена, це – діючий військовослужбовець», – написала у Facebook прес-секретар Нацполіції Києва Оксана Блищик.

Вона також повідоминла, що слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Підслідність у цьому кримінальному провадженні визначать органи прокуратури.

Також повідомляється, що внаслідок вибуху постраждала киянка, 1990 р.н. Жінку доставили у лікарню, де їй надають необхідну медичну допомогу. За попередніми даними медиків, у неї – осколкові поранення ніг, її життю нічого не загрожує.

У повідомленні на сайті поліції йдеться, що вибух автомобіля в Києві стався о 8:16 на перехресті вулиць Соломʼянська та Олексіївська.

Зазначимо, за інформацією очевидців, загинув водій і постраждали ще двоє людей. Вибухнув Mercedes чорного кольору під час руху автомобіля.

За даними ЗМІ, машина була записана на Ромася Дмитра 1987 року народження. Частини автомобіля розлетілися по периметру на 100 метрів і зачепили інші авто.

Пізніше директор департамент комунікації МВС України Артем Шевченко підтвердив, що внаслідок підриву в Києві у вівторок вранці автомобіля був убитий чинний військовослужбовець Збройних сил України 1978г.р.

«Оскільки він є діючим військовим, то прокуратура буде визначати підслідність розслідування цього кримінального провадження, яке зараз зареєстровано за статтею 258 КК «Теракт» слідчим відділом головного управління поліції в м.Києві», - сказав Шевченко.

За словами директора департаменту комунікації МВС України, на місці події працює оперативно слідча група для того, щоб зібрати докази, однак «за тією картиною злочину, яку ми маємо зараз, очевидно, що спрацював вибуховий пристрій». При цьому інформації про тип і потужність вибухового пристрою він не повідомив, зазначивши, що ці дані з'являться в розпорядженні слідчих після проведення всіх необхідних експертиз.

Шевченко також зазначив, що оскільки загиблий - чинний військовослужбовець ЗСУ, то, швидше за все, підслідність буде змінено і розслідувати це кримінальну провадження буде військова прокуратура.

За словами директора департаменту комунікації МВС України, внаслідок теракту також постраждав один чоловік похилого віку - його забрала карета «швидкої допомоги». «Але його життю нічого не загрожує. (Постраждав - ред) тому, що був поруч і отримав легке ушкодження або отримав психологічну травму. Його життю нічого не загрожує», - запевнив він.

Раніше повідомлялося, що в Києві зранку 27 червня біля пішохідного переходу в Солом'янському районі вибухнув автомобіль.

Також раніше на Донбасі біля патруля СММ ОБСЄ сталися вибухи та стрілянина зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: