МЗС відреагував на продовження арешту Сущенку: в РФ немає правосуддя

Читать на русском
МЗС вимагає від РФ негайно звільнити Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну.

МЗС України висловив рішучий протест у зв'язку з рішенням московського суду продовжити арешт українському журналісту Роману Сущенку.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Адвокат запевнив, що Путін особисто контролює справу СущенкаАдвокат Марк Фейгін впевнений, що президент РФ Володимир Путін особисто контролює хід справи його підзахисного журналіста Романа Сущенка.

«Безпідставне утримання Романа Сущенка під вартою в Російській Федерації за фіктивним звинуваченням і політично вмотивований характер розгляду справи в суді переконливо свідчать про відсутність в цій країні системи правосуддя і забезпечення права на справедливий суд», - сказано в повідомленні.

МЗС вимагає від РФ негайно звільнити Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну.

Закликаємо світове співтовариство, міжнародні правозахисні інститути вжити всіх можливих заходів з метою звільнення і повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично мотивованим звинуваченнями.

Раніше повідомлялося, що Московський суд продовжив на три місяці термін утримання Сущенка під вартою.

Журналіст був затриманий в кінці вересня 2016 року в Москві. У ФСБ заявили, що затриманий є співробітником ГУР. Українська розвідка причетність Сущенка до відомства спростувала. Пізніше журналіста звинуватили у шпигунстві і заарештували.

Як відомо, адвокат Сущенка хоче долучити до справи кілька нових документів.

Нагадаємо, вчора суд продовжив арешт Насирову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: