Клімкін: Макрон не дасть Росії «тягнути кота за хвіст»

Читать на русском
Президент Франції Емманюель Макрон обрав позицію, яка полягає в тому, щоб не давати російській стороні затягувати час.

Президент Франції Емманюель Макрон обрав позицію, яка полягає в тому, щоб не давати російській стороні затягувати час.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу «112 Україна» в понеділок, пише «Слово і Діло».

«Спочатку мова йде про телефонну розмову в «нормандському форматі», який, я сподіваюся, відбудеться найближчим часом, і позиція президента Макрона в тому, що «тягнути кота за хвіст», як це робить Росія, він не буде це давати робити російській стороні, а буде намагатися в чіткій координації з нами і німецькими друзями тиснути, щоб ми отримували результати, причому як працювати над дорожньою картою, так і досягати конкретних результатів в двох ключових сферах: безпека і звільнення заручників», - сказав П.Клімкін.

Міністр також зазначив, що йому подобається стиль президента Франції: «Це поєднання уваги до деталей, розуміння деталей і одночасно рівень стратегічного аналізу. Саме це розуміння того, де ми знаходимося, куди ми повинні прийти, необхідність робити дуже чіткі кроки».

Нагадаємо, Макрон вважає загальновідомим фактом, що винуватцем агресії на Донбасі і захоплення українського Криму є Росія.

Як повідомлялося, 26 червня, після зустрічі з Порошенком Макрон заявив, що Франція налаштована відновити переговори в «нормандському форматі» і підтримує роботу контактної групи в Мінську.

Також президент Франції висловив побажання побачити доповідь ОБСЄ щодо ситуації на непідконтрольниій Україні ділянці кордону з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: