Гройсман заявив, що 1 липня Коломойський повинен внести заставу за кредитами Приватбанку

Читать на русском
1 липня настає термін внесення застав по зв'язаних кредитах у Приватбанку, і колишнім бенефіціарам націоналізованого банку доведеться виконувати закон.

1 липня настає термін внесення застав по зв'язаних кредитах у Приватбанку, і колишнім бенефіціарам націоналізованого банку доведеться виконувати закон.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Сьогодні».

«Закон є закон. І незалежно від обставин закон треба виконувати. Кого б це не стосувалося, якого б прізвища... Я не хочу коментувати цю ситуацію з юридичної точки зору - це повинен коментувати сам ПриватБанк, його наглядова рада», - зазначив Гройсман.

Коломойський і Боголюбов подали до суду на НБУ, Мінфін і ПриватбанкКомпанія бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова Triantal Investments звернулася з позовом проти Нацбанку, Міністерства фінансів і Приватбанку в Окружний адмінсуд Києва.

За його словами, навіть якщо колишній власник банку Ігор Коломойський та інші екс-бенефіціари «Привату» відмовляться повертати застави, уряд забезпечить безперебійну роботу фінустанови.

«Є юридична процедура, яка маєа бути виконана. І тут повинні говорити юристи. Ми як уряд будемо робити все від нас залежне, щоб в будь-якій ситуації зберігалася стабільна робота банку, і все, що належить державі або вкладникам, було в наявності», - запевнив Гройсман.

Раніше повідомлялося, майно Приватбанку планують розпродавати на аукціоні.

А 23 червня уряд прийняв рішення докапіталізувати Приватбанк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: