Кабмін: На Донбасі склалася критична ситуація з водою

Читать на русском
Ситуація з водопостачанням в Донецькій області досягла критичної позначки, адже зараз працює тільки одна з двох гілок водопроводу.

Ситуація з водопостачанням в Донецькій області досягла критичної позначки, адже зараз працює тільки одна з двох гілок водопроводу.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, пише «Слово і Діло».

Там відзначили, що з лютого 2017 року через постійні обстріли з боку непідконтрольних України територій Південно-Донбаський водопровід працює в надзвичайно складних умовах.

Зараз працює лише одна з двох гілок водопроводу. Вода за цією гілкою подається з приблизними втратами - 1000 кубічних метрів на годину, згідно з даними КП «Вода Донбасу».

Це дозволяє забезпечити базові потреби регіону в технічній та питній воді, але постійно існує загроза нових обстрілів. Як додали в міністерстві, станом на 18:00 24 червня ситуація залишається незмінною.

«Найбільша проблема на сьогодні - українські фахівці не можуть виконувати ремонтні роботи в буферній зоні і на лінії зіткнення. Україна просить російську сторону надати доступ до водопроводу і дозволити виконання ремонтних робіт. Російська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін ніяких гарантій не дає», - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, в Донецькій області понад 380 тисяч людей залишилися без централізованого водопостачання через знеструмлення насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водогону.

Як повідомлялося, згідно з висновками місії ОБСЄ понад мільйон осбі на Донбасі можуть залишитися без води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: