Масові протести через пожежу у Лондоні: британці вимагають відставки прем’єрки

Читать на русском
Протестувальники вважають, що прем’єр неадекватно відреагувала на події довкола трагічної пожежі у Grenfell Tower. Чимало з присутніх дуже розлючені.

Понад тисяча людей зібралися під стінами резиденції прем’єр-міністра Великої Британії на Даунінг Стріт із вимогою відставки Терези Мей.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

Протестувальники вважають, що прем’єр неадекватно відреагувала на події довкола трагічної пожежі у Grenfell Tower. Чимало з присутніх дуже розлючені.

«Майже одностайно учасники протесту вважають, що Мей повинна негайно піти у відставку, слово «боягуз» найчастіше використовують стосовно Терези Мей», - повідомляє корреспондент видання, який перебуває на місці протесту.

Британія проведе відкрите розслідування пожежі у ЛондоніЗа даними експертів, швидкому поширенню вогню в 27-поверховій житловій вежі Grenfell Tower в Лондоні сприяло низькоякісне облицювання фасаду.

Поки на вулиці триває протест, Тереза Мей проводить зустріч у своїй резиденції із волонтерами, рідними жертв та мешканцями Grenfell Tower.

Зазначимо, Мей різко критикували за те, що вона впродовж трьох днів уникала особистої зустрічі з постраждалими внаслідок пожежі. У п’ятницю, 16 червня, Мей таки побачилася з людьми, але зустріч була неприємною для прем'єрки: її проводжали вигуками «Ганьба».

За даними британської поліції під час пожежі у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower зникли безвісти щонайменше 65 людей. За останніми даними, на третій день після пожежі офіційно загиблими вважають 30 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: