Британія проведе відкрите розслідування пожежі у Лондоні

Читать на русском
За даними експертів, швидкому поширенню вогню в 27-поверховій житловій вежі Grenfell Tower в Лондоні сприяло низькоякісне облицювання фасаду.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей розпорядилася провести повномасштабне відкрите розслідування причин масштабної пожежі, що знищила висотний житловий будинок на заході Лондона.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ВВС Україна».

Прем'єрка країни заявила, що люди мають отримати відповіді на питання про те, чому вогонь поширювався будівлею настільки швидко.

За даними експертів, швидкому поширенню вогню в 27-поверховій житловій вежі Grenfell Tower в Лондоні сприяло низькоякісне облицювання фасаду, повідомляє The Telegraph.

У ДСНС повідомили, скільки людей загинули під час пожеж із початку рокуОсновними причинами виникнення загорянь і загибелі людей є недбалість громадян і нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

З'ясувалося, що облицювання було використане для термоізоляції будівлі і надання їй красивого зовнішнього вигляду в 2015 році. Роботу проводила компанія Harley Curtain Wall, що отримала за це £3 млн. За словами експертів, це облицювання під час пожежі працювало подібно до димаря - полум'я піднімалося по ньому безперешкодно між поверхами. Цьому сприяли щілини між самим облицюванням і стінами будівлі.

«Ці пластикові або металеві пластини встановлюються для захисту будівлі від негоди або поліпшення зовнішнього вигляду, але між ними і стінами є порожнина для стікання дощу», - розповів директор компанії Wilkinson Construction Consultants Джеф Вілкінсон.

За його словами, на випадок пожежі вони діють як димар, витягаючи гаряче повітря вгору і примушуючи вогонь горіти.

Нагадаємо, пожежа в багатоквартирному житловому будинку Гренфелл-тауер на заході Лондона сталася у ніч на 14 червня і тривала понад добу. 27-поверховий будинок майже повністю вигорів.

Внаслідок пожежі загинули щонайменше 17 осіб, десятки людей постраждали, багатьох вважають зниклими безвісти. Пошукова операція у згорілому будинку, за оцінками поліції, може тривати кілька тижнів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: