У київському метро з'явиться ще один спосіб оплати проїзду

Читать на русском
Київське метро запроваджує поповнення проїзних квитків онлайн і в будь-якому вуличному терміналі поповнення рахунків.

Київське метро запроваджує поповнення проїзних квитків онлайн і в будь-якому вуличному терміналі поповнення рахунків.

Про це заявив керівник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський, передає «Слово і Діло».

«Наразі в Києві близько 6500 вуличних терміналів, і наше завдання - зробити так, щоб пасажир міг поповнити проїзний квиток онлайн або в будь-якому терміналі», - сказав Брагінський.

За його словами, основна проблема з переходом на таку систему оплати пов'язана з ініціалізацією карти.

«Наприклад, коли Ви платите за інтернет, ви вводите номер договору, який прив'язаний до конкретної людини. Метрополітен знайшов рішення. Вже зараз ми стали першим метрополітеном у світі, де на банківську карту можна записати проїзний на кількість поїздок зі знижками», - сказав Брагінський.

У КМДА розповіли, якою буде нова гілка метро на ТроєщинуЧетверта гілка метро буде майже повністю наземною – під землею опиняться лише пересадочні станції.

Він також підтвердив плани київського метрополітену відмовитися від використання жетонів і перейти на оплату разової поїздки за допомогою талона з QR-кодом.

Відзначимо, що з 15 липня, вартість проїзду в транспорті Києва збираються підвищити до 5 грн в метрополітені до 4 грн, в наземному комунальному транспорті.

За словами київського міського голови Віталія Кличка, вартість проїзду в комунальному транспорті столиці збільшиться тільки на 1 гривню, оскільки частина витрат бере на себе місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: