Летальна зброя для України: Конгрес вже готує ключовий законопроект

Читать на русском
Глава комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Мек Торнберри заявив, що США збираються виділити Україні військову допомогу на 2018 фінансовий рік.

У Конгресі США готують законопроект про військову допомогу Україні, який буде просити у адміністрації президента Дональда Трампа надати державі летальну зброю.

Про це заявив глава Комітету у справах збройних сил нижньої палати Конгресу США Мак Торнберрі, повідомляє видання The Hill, передає «Слово і Діло».

Американські демократи закликають надати Україні летальну зброюДемократи-законодавці з Конгресу США вважають, що Вашингтон повинен якомога швидче надати Україні зброю летальної дії задля захисту від ворожих російсько-сепаратистських угруповань.

Говорячи про законопроект оборонного дозволу для протидії загрозам з боку Росії і КНДР, він зазначив, що дозволить виділити гроші для програми надання допомоги військовим європейських союзників США для протидії російській агресії.

«У законопроекті також буде кілька елементів, щоб ще більше зміцнити нашу прихильність НАТО і України», - підкреслив Торнберрі.

Зазначається, що документ також дозволить «виділити мільйони для сприяння безпеці в Україні, допомогти навчати і оснащувати військову службу цієї країни».

«Він продовжує включати в себе військову допомогу Україні і заохочення того, що адміністрація має надати летальну допомогу, аби українці могли захистити себе від агресії, яка надходить до них зі сходу», - підсумував Торнберрі.

Раніше спікер ВР Андрій Парубій повідомляв, що очікує рішення США щодо летальної зброї до кінця року.

Нагадаємо, генерал НАТО пропонував підтримати українські війська летальною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: