«Опоблок» відступився від власної позиції щодо перегляду квот та інших умов торгівлі з Євросоюзом

Читать на русском
Фракція Опоблоку не підтримала рішення парламенту про звернення до євроінституцій, мотивуючи це тим, що має власну схожу ініціативу.

Народний депутат України Олександр Вілкул та фракція «Опозиційного блоку», всупереч озвученій раніше позиції, не підтримали ідею звернення до європейських інституцій щодо перегляду квот ЄС на українські товари.

ІА «Слово і Діло» нагадує, що 21 березня 2017 року під час брифінгу у Верховній Раді Вілкул пообіцяв, що «Опозиційний блок» домагатиметься перегляду квот та інших умов торгівлі України з Європейським Союзом.

Напередодні, 21 червня, Верховна Рада ухвалила проект постанови №6517 «Про Звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС товарам, походженням з України». Фракція «Опоблоку» рішення парламенту не підтримала, мотивуючи це тим, що має власну схожу ініціативу.

Варто зазначити, що в переддень голосування за згаданий документ Вілкул справді зареєстрував проект постанови №6597 «Про Звернення Верховної Ради України до Ради ЄС, Європейського Парламенту, Європейської Комісії та Кабінету Міністрів України з метою скасування ввізного мита, зборів та інших платежів на продукцію походженням з України, тарифні квоти на яку були вичерпані з початку цього року українськими експортерами продовольчих товарів різних груп згідно Угоди про Повну та всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС».

Однак, згідно з регламентом роботи ВРУ, вона не могла бути розглянута того ж дня, що й постанова №6517 через пізній термін реєстрації.

Також зазначимо, що 14 червня Європарламент, Єврокомісія та Мальтійське представництво погодили квоти для українських сільгосптоварів, причому цим рішенням було відновлено частину раніше скасованих квот.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: