Під Радою вимагають зміни виборчого законодавства

Читать на русском
До протестувальників з будинку Верховної Ради виходять різні парламентарі, а загалом акція проходить тихо і спокійно.

Під будинком Верховної Ради України проходить мітинг за ухвалення нового виборчого законодавства, яким би запроваджувалося голосування виключно за відкритими списками.

Про це повідомляє кореспондент УП з місця події, передає «Слово і Діло».

Загалом на мітингу зібралось кілька сотень людей.

Мітингувальники стоять з прапорами різних політичних сил, які вимагають прийняття нового виборчого закону: «ДемАльянс», «Хвиля», «Громадянська платформа», «Рух нових сил», «Свобода» і «Самопоміч».

До протестувальників з будинку Верховної Ради виходять різні парламентарі, а загалом акція проходить тихо і спокійно.

Як повідомляє «Укрінформ», активісти тримають плакати «Зміна виборчого законодавства - один з ключових елементів політичної реформи і вимога Майдану», «Наше завдання - змінити виборчу систему до кінця 2018 року», «Вимагаємо скасування мажоритарки», зниження бар'єру до 2 відсотків та заборони політичної реклами на ТБ».

«Вимагаємо зміни виборчого законодавства. По-перше, ми хочемо, щоб відмінили мажоритарку, її взагалі не повинно бути, мають бути виключно відкриті списки. По-друге, ми хочемо, щоб понизили прохідний бар'єр до 2 відсотків, тому що у парламент проходять одні олігархічні партії, олігархічні сили. По-третє, ми хочемо, щоб заборонили рекламу по телебаченню і у ЗМІ, маємо на увазі передвиборчу рекламу. Кандидати мають працювати на округах з людьми, а не по телебаченню», - сказала мітингувальниця Наталя Чиж, яка є керівником Житомирської обласної організації «Самопомічі».

Нагадаємо, депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Віктор Чумак пообіцяв кожного пленарного вівторка влаштовувати мітинг під Верховною Радою із вимогою змінити українське виборче законодавство.

Проте на початку червня Чумак припинив виконання власної обіцянки, так і не добившись зміни виборчого законодавства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: