ГПУ проводить обшуки главку Нацполіції в Київській області

Читать на русском
У Генпрокуратурі повідомляють про проведення слідчих дій у приміщенні Нацполіції Київської області.

Слідчі Генеральної прокуратури України проводять обшуки за місцем роботи та проживання керівного складу управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Національної поліції в Київській області в рамках розслідування кримінальної виробництва про присвоєння коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Як повідомляє ГПУ, кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування встановило, що службові особи названого управління в 2015-2016 роках, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволоділи державними коштами в сумі близько 1 млн грн, які призначалися для виплати заробітної плати та грошового забезпечення особового складу ГУ Нацполіції в Київській області, шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки, оформлення на підставних осіб, в тому числі «мертвих душ». У результаті державному бюджету завдано збитків в особливо великих розмірах.

У зв'язку з цим за місцем роботи та проживання керівного складу цього управління проводяться обшуки. Під час проведення слідчих дій виявлено та вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність посадових осіб правоохоронного органу.

Нагадаємо, ГПУ підготувала підозру одному з чиновників «Укрзалізниці».

Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру екс-міністру агрополітики часів Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: