Росія направила до Криму сторожовий корабель

Читать на русском
Сьогодні вранці в окупований Крим прибув прикордонний сторожовий корабель другого рангу Проворный, пришвартувавшись в бухті Балаклави.

Сьогодні вранці в окупований Крим прибув прикордонний сторожовий корабель другого рангу «Проворный», пришвартувавшись в бухті Балаклави.

Про це передає «РІА Новини», пише «Слово і Діло».

«Проворный» став вже третім за рахунком сторожовим кораблем, який увійшов до складу сил берегової охорони прикордонного управління ФСБ РФ.

«Корабель зустрічали особовий склад сил берегової охорони, члени сімей екіпажу, відпочиваючі і жителі Балаклави, які спостерігали як корабель входив в бухту. Оркестр Чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова зустрів новий сторожовий корабель урочистими маршами. Екіпаж на березі чекають два традиційних смажених поросят», - йдеться в повідомленні.

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.

Відзначається, що раніше в Крим були перекинуті два сторожевика даного класу - Смарагд і Аметист.

Це кораблі проекту 22460 Мисливець. Вони зроблені верф'ю Алмаз в Санкт-Петербурзі. Водотоннажність 700 тонн, габарити корабля 62,4 на 11 метрів, максимальна швидкість ходу 25 вузлів. Екіпаж здатний автономно перебувати в морі 30 діб з дальністю переходу 3,5 тисячі миль. Корабель обладнаний вертолітним майданчиком, артилерійськими комплексами і кулеметними установками.

Нагадаємо, суд скасував обмеження на вивезення речей з анексованого Криму.

Як відомо, Сенат США посилив санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: