Меркель обговорила порядок денний G20 з Папою Франциском

Читать на русском
На саміті буде порушено питання економічного зростання та тероризму. Центральним пунктом стане співпраця з Африкою, сусіднім з Європою регіоном.

Канцлер Німеччини в ході аудієнції у Папи Римського Франциска в суботу, 17 червня, обговорила з ним порядок денний для «Великої двадцятки», головою якої є цього року ФРН.

Коментар Меркель після аудієнції представлено в Twitter офіційного представника федерального уряду, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми обговорили порядок денний G20. Він виходить з того, що ми живемо в світі, в якому хочемо співпрацювати на багатосторонній основі, в якому ми не хочемо будувати стіни, але, навпаки, хочемо стіни зносити, де всі хочуть користуватися благами процвітання, цінностей, людської гідності», - сказала голова правління.

Успіх чи провал перезапуску «нормандського формату»: шанси на мир і нова хвиля загостренняПолітичний експерт припустив, чого слід очікувати від активізації мирних переговорів у межах нормандського формату.

Вона назвала зустріч такою, що дуже надихає на те, щоб «йти вперед шляхом спільнот наперекір викликам і намагатися крок за кроком просуватися до успіху заради спільного блага». З цими настановами і в цьому дусі Меркель продовжуватиме готуватися до саміту G20, який відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі.

На саміті буде порушено питання економічного зростання та тероризму. Центральним пунктом стане співпраця з Африкою, сусіднім з Європою регіоном. Понтифік, за словами Меркель, це дуже вітає і заохочує подальші кроки на цьому шляху.

«Так само як і те, що за міжнародні угоди треба боротися, наприклад, за Паризьку хартію, яку, на жаль, США вирішили залишити», - додала канцлер.

Приватна аудієнція, четверта для Меркель, з главою католицької церкви тривала 40 хвилин. Папа вручив гості медаль з оливковою гілкою, супроводжуючи акт словами: «За роботу, яку ви робите для світу».

Раніше Меркель назвала нові антиросійські санкцій США загрозою для європейської економіки.

Також за підсумками самітів НАТО і G7 вона закликала європейців більше не розраховувати на США, заявивши, що європейці повинні вчитися більше розраховувати на власні сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: