Прокуратура назвала терактом обстріл бойовиками Сухої Балки

Читать на русском
Нічний обстріл бойовиками передмістя Торецька Донецької області, під час якого загинув мирний житель, кваліфікований як терористичний акт.

Нічний обстріл бойовиками передмістя Торецька Донецької області, під час якого загинув мирний житель, кваліфікований як терористичний акт.

Про це повідомляє прес-служба місцевої прокуратури, пише «Слово і Діло».

Новий формат АТО: «прозріння» влади і три роки збройного конфлікту на ДонбасіГолова правління фонду «Майдан закордонних справ» оцінив ситуацію довкола ініціативи завершити АТО і припустив, з чим пов'язана зміна риторики влади.

«14 червня близько 23:00 передмістя Торецька, який знаходиться на підконтрольній українській владі території, піддалося масованому артилерійському обстрілу з боку незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР». Зокрема, значні удари з потужних знарядь припали на смт. Новгородське, с.Суха Балка», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок прямого попадання снарядів пошкоджено три житлових будинки на вул.Молодіжна. В одному з дворів від осколкових поранень в голову і живіт загинув 52-річний чоловік. У вікнах інших будинків були вибиті стекла. Також зазнали руйнувань водонапірна вежа та лінії електропередач.

В даний час інформація про потерпілих і руйнування уточнюється.

«За попередніми даними, обстріл здійснювався бойовиками з боку м.Горлівки з важкого артилерійського озброєння. Обстріл кваліфіковано за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що в ООН закликали припинити обстріли на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: