Доба в зоні АТО: 67 обстрілів, 1 загиблий боєць ВСУ, троє поранених

Читать на русском
За минулу добу російсько-терористичні бандформування 67 разів обстрілювали позиції сил АТО на Донбасі. В результаті чого загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення.

За минулу добу російсько-терористичні бандформування 67 разів обстрілювали позиції сил АТО на Донбасі. В результаті чого загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-центру штабу АТО в Facebook.

Карта АТО: ситуація на сході України на 16 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 16 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що оперативна обстановка в АТО знову залишається складною, з ознаками відносного загострення на окремих ділянках лінії зіткнення. Майже третина обстрілів характеризується використанням бойовиками артилерійського озброєння, яке заборонено мінського угодами.

Так, на Приморському напрямку бойовики з мінометів калібру 120 мм обстрілювали оборонні укріплення ЗСУ поблизу Богданівки. З 82-мм мінометів били неподалік Красногорівки. Крім того, протягом дня загарбники неодноразово вели вогонь із гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів по опорних пунктах ЗСУ, які розташовані в районі Широкіного, Водяного, Павлопіля, Чермалика, Талаківки і Новотроїцького. Всього на цій частині фронту нарахували 21 ворожу збройну провокацію.

На Донецькому напрямку відбулося 17 обстрілів з боку проросійських НВФ. Не припиняють російські найманці вести потужний вогонь по позиціях сил АТО в передмісті Авдіївки. Там вчора, вдень і вночі, окупанти вели щільний вогонь по українським захисникам з танків, мінометів різних калібрів і менш потужних вогневих засобів. Також з настанням сутінків окупанти інтенсивно обстрілювали з мінометів, в тому числі і заборонених, наші оборонні укріплення в районі Верхньоторецького, Новгородського, Луганського і на захід від Троїцького. Крім того, бандити ще вдень з гранатометів різних модифікацій вели вогонь в районі Пєсков. А неподалік Дослідного ввечері «працював» ворожий снайпер.

На Луганському напрямку зафіксовано найбільше фактів застосування противником зброї - 29 обстрілів. Особливо цей показник виріс з приходом ночі. Зокрема, ситуація дещо загострилася знову в районі Бахмутської траси, де загарбники активно обстрілювали з мінометів, озброєння танків, гранатометів і стрілецької зброї наші опорні пункти поблизу Новотошківському і Кримського. Кілька разів з мінометів, БМП і піхотного озброєння противник також відкривав вогонь по бійцям сил АТО, які тримають оборону неподалік від Новоалександрівки. Крім того, окупанти активно застосовували зброю, в основному стрілецьку і гранатомети, неподалік Станиці Луганської, Дінця, Троїцького, Новозванівки і Жовтого.

Раніше повідомлялося, що один військовий загинув в п'ятницю 16 червня в зоні проведення АТО на Донбасі через обстріли з боку бойовиків.

А в Міноборони назвали число загиблих військових з моменту початку агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: