З початку доби 18 обстрілів українських позицій, один військовий загинув – штаб АТО

Читать на русском
Протягом дня бойовики з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів неодноразово били по опорних пунктах ЗС України, які розташовані в районі Широкино, Водяного, Павлопіль і Чермалик.

Один військовий загинув в п'ятницю 16 червня в зоні проведення АТО на Донбасі через обстріли з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 16 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 16 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Крім цього в штабі заявили, що з початку доби бойовики на Донбасі 18 разів відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України.

Найчастіше бандформування порушували режим припинення вогню на приморському напрямку. Зокрема, після обіду противник з мінометів калібром 120 мм обстріляв оборонні укріплення ЗС України поблизу Богданівки. Пізніше бойовики здійснили обстріл українських позицій неподалік Красногоровки з 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, протягом дня бойовики з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів неодноразово били по опорних пунктах ЗС України, які розташовані в районі Широкино, Водяного, Павлопіль і Чермалик.

На донецькому напрямку найбільш напруженою точкою залишається південне передмістя Авдіївки, де бандформування після обіду вели вогонь по позиціях сил АТО з танків, а дещо пізніше - з 120-мм мінометів. У Кам'янки противник застосовував проти українських воїнів великокаліберні кулемети. А з околиць тимчасово окупованого Донецька найманці, використовуючи гранатомети різних модифікацій, вели вогонь по українським опорним пунктам в районі Пєсков.

На луганському напрямку в п'ятницю зафіксовано менше ворожих збройних провокацій. Так, ще вранці бойовики з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали українських воїнів поблизу Новотошківки.

Нагадаємо, за минулу добу 15 червня російсько-окупаційні війська 50 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого загинув український військовослужбовець.

А в Міноборони назвали число загиблих військових з моменту початку агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: