Суд арештував особу, яку називають організатором «газової схеми Онищенка»

Читать на русском
Солом'янський райсуд обрав запобіжний захід Валерію Постному, якого обвинувачують в організації газової схеми депутата Олександра Онищенка.

Солом'янський районний суд міста Києва взяв під варту на 60 діб з альтернативою застави в 10 мільйонів гривень Валерія Постного, якого обвинувачують в організації «газової схеми» народного депутата-втікача Олександра Онищенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури частково. Прокуратура вимагала для Постного заставу в сумі 50 млн грн.

16 червня на засіданні була присутня нардеп Надія Савченко, яка просила суд віддати Постного їй на поруки. Але суд відмовив. Прокурор в суді доводив потребу арешту Постного тим, що він може переховуватися від суду, оскільки має реєстрацію і дозвіл на проживання в Німеччині, а також впливати на інших учасників справи.

Також прокурор сказав, що під час розслідування були виявлені і заарештовані 250 тисяч доларів і 180 тисяч євро, які правоохоронні органи вважають власністю Постного.

Пізніше в судовому засіданні сам Постний та його адвокат повідомили, що це гроші 28-річного сина обвинувачуваного, які він нібито отримав від продажу квартири. Молодик зберігав їх у банківському сейфі, довіреність на який була у його батька.

Прокурор Роман Сімків зазначив, що влітку 2016 року Постний був заарештований пізніше інших підозрюваних так як симулював хворобу. Згідно судово-медичній експертизі симптоми, які демонструє Постний, не мають під собою об'єктивної підстави. Експерт зробив висновок, що він симулює захворювання.

Нагадаємо, адвокат Постного заявив, що НАБУ повідомить його підзахисному про нову підозру.

Раніше Бюро затримало фігуранта справи Онищенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: