САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі Онищенка

Читать на русском
Прокурори Антикорупційної прокуратури вручили обвинувальні акти 8 підозрюваним у справі про газову схему.

30 травня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у справі про «газову схему» на «Укргазвидобуванні», головним підозрюваним в якому є народний депутат-втікач Олександр Онищенко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«та детективами НАБУ завершено вручення обвинувальних актів восьми підозрюваним та їх захисникам у так званій «газовій справі». Після більш як трьохмісячного ознайомлення сторони захисту із матеріалами досудового розслідування 29 травня прокурором САП затверджений складений детективами обвинувальний акт, який 30 травня буде скеровано до суду для розгляду по суті», – йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, Валерію Постному відведена роль організатора в складі злочинної організації. У прокуратурі також повідомили, що на черзі ще дев'ять підозрюваних, за якими найближчим часом САП клопотатиме про заочне досудове розслідування.

Обвинувачуваним інкримінуються злочини, передбачені ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366, ч.1 ст.388 КК України.

Нагадаємо, в НАБУ підтвердили відмову Інтерполу оголошувати в розшук Онищенка.

Раніше в Нацполіції повідомили, що Інтерпол відмовився шукати втікача депутата Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: