Росія виставила рахунок Roshen

Читать на русском
На думку корпорації, такі претензії з боку ФНС Росії є спробою стягнути з Roshen додаткові податки у свій бюджет.

За виведені в Україну дивіденди Федеральна податкова служба РФ вирішила стягнути з ТОВ «Рошен» (Липецьк, Росія) 150 млн рублів.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

Управління ФСП РФ по Липецькій області провело податкову перевірку торгового дому «Рошен» за 2014-2015 роки, в результаті якої було відмовлено в застосуванні пільг, встановлених Угодою про уникнення подвійного оподаткування між урядами РФ і України від 8 лютого 1995 року за виплату дивідендів в Україні та донарахування податку на доходи іноземних організацій в розмірі 150 млн руб.

Як вказують у корпорації, розрахунок податкових претензій ФНС РФ здійснено, виходячи з нерозподіленого прибутку станом на кінець 2016 року (при цьому дивіденди були виплачені в 2014-2015 роках).

«Тобто ФНС РФ фактично вимагає сплатити додаткові податки з коштів, що знаходяться на кінець 2016 року в повному розпорядженні і під фактичним контролем в Україні», - йдеться в повідомленні.

На думку корпорації, такі претензії з боку ФНС Росії є спробою стягнути з Roshen додаткові податки у свій бюджет.

Roshen вважає, що податкові органи України при оподаткуванні дивідендів, що виплачуються українськими компаніями своїм російським бенефіціарам, врахують позицію і дії своїх російських колег з фактичної денонсації Угоди про уникнення подвійного оподаткування між урядами РФ і України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє продати Roshen, якщо стане ПрезидентомСказано 2 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Корпорація Roshen заявляє: всі претензії з боку ФНС РФ є неправомірними і порушують міжнародні зобов'язання РФ згідно з вищезазначеною угодою», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, позиція ФНС РФ не враховує і той факт, що сума податку, сплаченого в Україні з розподілених від Roshen дивідендів, істотно перевищує податкову пільгу в угоді. Факт оподаткування виплачених доходів в Україні підтверджує, що при розподілі дивідендів не було і не могло бути отримання податкової вигоди або ухилення від податків.

Раніше повідомлялося, що Липецька кондитерська фабрика Roshen припинила працювати 1 квітня 2017 року.

У березні російський суд продовжив арешт Липецької кондитерської фабрики, що входить у корпорацію Roshen, до 13 червня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: