Парубій: питання летальної зброї для України досі на порядку денному США

Читать на русском
Парубій зазначив, що головною подією у Вашингтоні стане підписання Меморандуму співпраці між Конгресом США та парламентом України.

Сполучені Штати Америки не зняли з порядку денного питання про надання Україні летальної зброї.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, перебуваючи з офіційним візитом у США, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу парламенту.

Наголошуючи на актуальності та важливості надання летальної зброї Україні, Парубій зазначив, що це питання, як і питання посилення санкцій, він порушив у Пентагоні.

«Воно (питання надання летальної зброї - ред.) не зняте з порядку денного, з цього питання йдуть дискусії. І якщо раніше було негативне рішення, то сьогодні питання залишається відкритим», - наголосив Парубій і запевнив, що «немає негативної відповіді, дискусія відкрита».

Скорочення фінансової допомоги США: чи варто турбуватися УкраїніЖурналіст Денис Попович розповідав, чи варто хвилюватися Україні через інформацію про заміну військової допомоги США на кредити.

«Виділення зброї обговорюється, це має як технічне, так і символічне значення для посилення співпраці між Україною і США», - додав він.

Голова парламенту також зазначив, що головною подією, яка має відбутися у Вашингтоні, стане підписання Меморандуму співпраці між Конгресом США і парламентом України. Цей меморандум, за його словами, зробить співробітництво між двома парламентами тіснішим і більш системним, у тому числі на рівні комітетів.

Серед ключових питань Парубій назвав і обговорення двосторонньої безпекової угоди.

«На цьому етапі це був би важливий крок до зміцнення взаємовідносин між Україною та Сполученими Штатами Америки», - наголосив він.

Нагадаємо, наприкінці травня голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з сенатором США Корі Ентоні Букером. Україна вкотре закликала США надати летальну зброю.

Також зазначимо, що проект нового бюджету Сполучених Штатів Америки передбачає заміну програм безоплатної військової допомоги низки іноземних держав на кредити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: