СБУ запобігла проведенню проросійської протестної акції

Читать на русском
У Вінницькій області СБУ разом з прокуратурою зупинили проведення акції на замовлення російської сторони.
Діяльність СБУ

У Вінницькій області Служба безпеки України спільно з прокуратурою запобігли проведенню на замовлення російської сторони «протестної акції з блокування автодороги».

Про це повідомляє прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

Повернути Крим і Донбас: мирних сценаріїв усього триСценаріїв повернення окупованих Донбасу і Криму без використання військової сили існує всього три, та й то в окремих випадках Києву доведеться вдатися до використання сили, щоби приборкати «особливо ідейних» шанувальників «русского мира».

Під час обшуку у одного з представників обласної організації проросійської політичної сили правоохоронці вилучили розроблені схеми блокування «протестуючими» автодороги міжнародного значення під Вінницею і гроші, які призначалися для організації акції.

В СБУ розповіли, що Устименко служив в «Альфі» в Криму – журналістЕкс-співробітник СБУ Ігор Устименко, який фігурує в журналістському розслідуванні у справі про вбивство Павла Шеремета раніше служив в підрозділі «Альфа» на території Криму.

Також у зловмисника вилучили російську символіку (прапори РФ, георгіївські стрічки) і окремий телефон для зв'язку з російською стороною. Відкрито кримінальну виробництво за ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше в СБУ дали більш докладні відомості про Ігоря Устименко, але відмовилися відповідати на питання, навіщо витерли запису деяких камер спостереження: заборонено без дозволу слідчого або прокурора.

Нагадаємо, що в Херсоні військовослужбовець продавав зброю, перероблене на бойове з стартових пістолетів. Чоловіка затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: