У сенаті США погодили посилення санкцій проти РФ

Читать на русском
Американські сенатори двох партій досягли угоди, якою передбачається посилити антиросійські санкції.

Старші сенатори Демократичної і Республіканської партій напередодні досягли двопартійної домовленості щодо нових санкцій проти Росії і дозволять конгресу не погоджувати спробу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа пом'якшити покарання щодо Москви.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Politico.

Домовленість була досягнута лідерами комітету з міжнародних відносин і банківських питань обох сторін за участю лідера більшості Мітча Макконнелла і лідера меншості Чака Шумеру.

Угода щодо Росії, яку Макконнелл планує винести на голосування в середу, дозволить конгресу переглядати будь-яку спробу Трампа скасувати або пом'якшити чинні санкції.

Угода, ухвалена для розгляду в рамках двопартійного законопроекту про санкції відносно Ірану, також передбачає введення чинних санкцій проти Москви в закон, що робить їхнє скасування або пом'якшення потенційно більш важким для адміністрації Трампа. Двопартійну угода також передбачає нові санкції на кілька секторів російської економіки, в тому числі на «осіб, які ведуть шкідливу кіберактівность від імені російського уряду», відповідно до оприлюдненого в понеділок повідомлення про переговори обох сторін.

Прес-секретар Білого дому відразу не відреагував на запит про коментар щодо перспектив угоди щодо санкцій проти Росії, яке зіштовхнеться з невизначеним майбутнім в палаті представників США.

Нагадаємо, президент Болгарії наполягає на знятті санкції з Росії.

Раніше посли ЄС вирішили продовжити санкції проти окупованого Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: