Обрано нового очільника Українського культурного центру у Москві

Читать на русском
Національний культурний центр України у Москві створено для зміцнення міжнародного авторитету України, пропаганди культури і духовності.

Національний культурний центр України в Москві очолить журналіст Валерій Юрченко.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 13 червня, конкурсна комісія з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора культурного центру, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Перші дії – це підбір кадрів. Можна знайти гроші. Можна знайти все, що завгодно, але треба знайти відповідних людей з освітою, з досвідом роботи, з відповідною позицією», - заявив новий директор, коментуючи свої перші кроки на новій посаді.

На посаду гендиректора культурного центру претендували п'ять кандидатів: соліст Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка Іван Березовський, юрист Сергій Винник, політолог Олексій Шерстобоєв, дипломат Тарас Малишевський та журналіст Валерій Юрченко.

Співбесіди з кандидатами проводила конкурсна комісія на чолі з ректором Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Міністерства культури України Василем Чернецом.

За даними ЗМІ, Валерій Юрченко має дві вищі освіти - педагогічну і журналістську. З 1982 року працював у Москві, в Агентстві друку і новин АПН. Наразі є керівником ТРК «Скіф».

Національний культурний центр України у Москві створено для зміцнення міжнародного авторитету України, пропаганди культури і духовності, ознайомлення зарубіжної громадськості з історією і культурою, внутрішньою та зовнішньою політикою України, підтримки українських організацій в Російській Федерації.

Зазначимо, у березні у Москві поліція закрила бібліотеку української літератури. Весь архів передали до бібліотеки іноземної мови в Росії.

Кілька днів тому суд Москви визнав колишню директорку Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну винною в екстремізмі і розтраті грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: