У Москві поліція закрила бібліотеку української літератури

Читать на русском
Поліція Москви вже вивезла 52 тисячі книг з бібліотеки української літератури. В новому культурному центрі немає місця для такої кількості, оскільки він розрахований лише на 12 тисяч.
http://www.reuters.com

У Москві з бібліотеки української літератури поліція вивезла 52 тисячі книг.

Весь архів передали до бібліотеки іноземної мови в Росії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

У бібліотеці української літератури днями були зафіксовані порожні полиці, дуже багато картонних коробок з упакованими книгами. Співробітники бібліотеки повідомили, що в бібліотеці вже немає книг. Читачам повідомляють, що архів перенесли до нового центру в іншому місці.

Прес-секретар міської влади Москви сказав, що найпопулярніші книги вже доступні в новій будівлі, інші – будуть передані пізніше. Але в новому культурному центрі, куди перенесли архіви української бібліотеки, немає місця для зберігання 52 тисяч книг. Він розрахований лише на 12 тисяч.

28 жовтня 2015 року в бібліотеці української літератури відбувся обшук, під час якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Щодо директора бібліотеки Наталії Шаріної було порушено кримінальну справу за статтею «розпалювання національної ненависті та ворожнечі». 30 жовтня 2015 року Шаріну відправили під домашній арешт.

2 листопада 2016 року Міщанський районний суд Москви почав розглядати справу Наталії Шаріної. Днями директору української бібліотеки повідомили про розірвання трудового договору «в зв'язку із закінченням терміну».

Раніше в Мінську на книжковій виставці заборонили книги про «Новоросію».

Також у Мінську за «тероризм» затримали українського письменника Сергія Жадана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: