Російський суд виніс вирок екс-директору Української бібліотеки

Читать на русском
Московський суд Російської Федерації визнав екс-директора Української бібліотеки Наталія Шаріна винною.
Наталія Шарина

Міщанський суд Москви визнав колишнього директора Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна винною в екстремізмі і розтраті грошей.

Суддя засудив її до 4 років позбавлення волі умовно, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

Суд почав оголошувати обвинувальний висновок Шариной у справі екстремізму і розтраті коштів. В установчому частини вироку суд дійшов висновку, що злочин мав місце, і екс-директор бібліотеки до нього причетна.

«Шаріна вчинила дії, спрямовані на розпалювання ворожнечі», – заявила суддя, перерахувавши знайдену в бібліотеці літературу екстремістського змісту.

Також Шаріна визнана винною в розтраті. Прокуратура вимагає засудити її до п'яти років умовного ув'язнення і тимчасово заборонити їй займатися просвітницькою і господарсько-адміністративної діяльністю. Держобвинувач також наполягає на задоволенні цивільного позову бібліотеки більш ніж на 2,1 мільйона рублів.

Захист, у свою чергу, просив суд виправдати Шаріна. За твердженням адвоката Івана Павлова, в справі немає ні складу, ні події злочину. За його словами, в обов'язки Шариной не входило ні формування бібліотечного фонду, ні розстановка книг на полицях.

Нагадаємо, в Москві поліція закрила бібліотеку української літератури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: