Порошенко попросив ОБСЄ допомогти налагодити роботу поліцейської місії на Донбасі

Читать на русском
Також Порошенко заявив, що все частіше метою обстрілів із застосуванням забороненого озброєння стають цивільні об'єкти.
Зустріч Петра Порошенка з Себастьяном Курцом

Президент України Петро Порошенко закликав главу ОБСЄ Себастьяна Курца активізувати консультації щодо запровадження поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це Порошенко заявив під час зустрічі з Курцем в Києві, передає сайт Адміністрації Президента, пише «Слово і Діло».

Що переконало Захід змінити своє ставлення до війни на Донбасі та чи виправдала себе місія ОБСЄЕксперт-міжнародник розповів, чи стримує ОБСЄ на Донбасі російську агресію і наскільки ефективно організація виконує свої функції.

«Глава держави закликав Австрійське головування активізувати консультації у Відні з розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Президент підкреслив, що Росія продовжує порушувати Мінські домовленості, «свідченням чого є чергове загострення безпеки та гуманітарної ситуації на Донбасі».

Також Порошенко заявив, що все частіше метою обстрілів із застосуванням забороненого озброєння стають цивільні об'єкти.

Президент нагадав Курцу також про нещодавні випадки залякування представника СММ ОБСЄ з боку бойовиків.

«Головною метою російської тактики залякування спостерігачів ОБСЄ є максимальне обмеження доступу Місії на окуповану територію аж до повного витіснення СММ ОБСЄ з регіону», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Петро Порошенко наголосив на необхідності посилення технічних можливостей Місії, що дозволить підвищити безпеку персоналу ОБСЄ, через розширення можливостей для проведення дистанційного моніторингу.

Нагадаємо також, що Уряд Австрії виділив 1 мільйон євро на розмінування території бойових дій на Донбасі.

А 15 березня 2017 року Порошенко заявив, що контрольні пункти в'їзду-виїзду в зоні проведення АТО не закриватимуть. Глава держави пообіцяв, що робитиме все, щоб збільшити кількість КПВВ. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: