У Франції проходить перший тур парламентських виборів

Читать на русском
У Франції в неділю, 11 червня, проходить перший тур виборів депутатів Національних зборів - нижньої палати парламенту. Французи мусять обрати 577 депутатів.

Виборчі дільниці відкрились о 8:00 за місцевим часом і працюватимуть до 18:00. Однак в деяких великих містах робота ділянок для голосування триватиме до 20:00.

Про це повідомляє Le Figaro, передає «Слово і Діло».

Вибори до французького парламенту почалися на заморських територіяхВиборці вже почали голосувати на островах Сен-П'єр та Мікелон. На цих територіях відкрито чотири виборчі дільниці для 4971 виборця.

Згідно з результатами опитувань, близько 30% респондентів готові підтримати в першому турі кандидатів від партії президента Франції Еммануеля Макрона «Республіка на марші» і їх союзників в першому турі голосування.

За ними права партія «Республіканці», за яких мають намір проголосувати трохи більше 20% виборців.

«Національний фронт» програла на президентських виборах Марін Ле Пен може розраховувати на 17% голосів, рух Жан-Люка Меланшона «Нескорена Франція» - на 11%.

Дані опублікованого в п'ятницю опитування свідчать, що партія президента Франції може отримати за підсумками двох турів виборів до 427 місць в Національних зборах з 577.

Раніше повідомлялося, що більше половини французів задоволені роботою Макрона.

Нагадаємо, що через вибори в Британії найближчі радники Мей пішли у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: