У перший день безвізу до ЄС не впустили чотирьох українців

Читать на русском
На кордоні з Польщею і Румунією зафіксовані перші відмови у в'їзді громадянам України після початку дії безвізового режиму.

На кордоні з Польщею і Румунією зафіксовані перші відмови у в'їзді громадянам України після початку дії безвізового режиму.

Про це повідомив в коментарі «Європейській правді» керівник Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, пише «Слово і Діло».

За його словами, станом на 11 ранку один відмову зафіксовано на кордоні з Польщею - через прикордонний пункт «Шегині» намагався в'їхати до Польщі чоловік, який мав заборона на в'їзд, винесений владою Данії - раніше цей громадянин України перевищив термін перебування в Шенгені.

Точно за такої ж причини було відмовлено у в'їзді двом українцям на кордоні зі Словаччиною, в пункті Вишнє Німецьке. Ці громадяни до цього були депортовані з ЄС і знали про заборону в'їзду.

На кордоні з Румунією було відмовлено у в'їзді чоловікові, у якого не було біометричного паспорта, він планував перетнути кордон з паспортом старого зразка, але без візи.

«Це - відмова, яка за великим рахунком не стосується безвізового режиму», - підкреслив Погорельцев.

Всього за перші 11 годинної дії безвізового режиму в ЄС в'їхало 20 660 громадян України (стандартний потік людей на цей час), в тому числі 5290 - за біометричними паспортами.

Станом на 11:00 774 громадянина України перетнули кордон, не маючи візи в паспорті.

346 з них в'їхали через наземні пункти пропуску між Україною та Польщею, 112 - з Угорщиною, 289 - з Румунією, 27 - зі Словаччиною.

Літаками в ЄС прибули 227 громадян, які не мали в паспорті візи - в тому числі мова йде про рейси в Рим, Париж, Варшаву, Амстердам. Всі вони успішно і без проблем перетнули кордон з ЄС.

Нагадаємо, сьогодні безвізовий режим для України з країнами ЄС набув чинності.

Раніше в МЗС перерахували умови, за яких Євросоюз може відмовити в безвізовому в'їзді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: