США почали регулярні поставки зрідженого газу до Європи

Читать на русском
Сполучені Штати почали регулярні поставки зрідженого газу в Північну Європу, заявив міністр енергетики США Рік Перрі

Адміністрація Дональда Трампа поставила збільшення експорту зрідженого газу як одне з пріоритетних економічних завдань.

Сполучені Штати почали регулярні поставки зрідженого газу в Північну Європу, заявив міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

У четвер танкери з американським природним зрідженим газом встали під розвантаження в Нідерландах і Польщі. Вперше американський зріджений газ розвантажується на терміналах в Північній і Східній Європі.

«Європа розглядала Сполучені Штати як потенційне ключове джерело енергетичної диверсифікації з метою зниження впливу Росії як головного постачальника енергоресурсів в цей регіон», - заявив Перрі.

Адміністрація Дональда Трампа поставила збільшення експорту зрідженого газу в як одного з пріоритетних економічних завдань. Міністр енергетики Перрі схвалив низку ліцензій на експорт газу з терміналів, розташованих на узбережжі Мексиканської затоки.

«Ми очікуємо збільшення поставок зрідженого газу в Європу в міру введення в експлуатацію заводів з його виробництва», - заявив Рік Перрі.

Американський зріджений газ вже експортується в Іспанію, Португалію, Італію, Туреччину і на Мальту. За словами Перрі, США мають намір стати третьою за обсягами експорту природного газу країною протягом трьох років.

«Ми допоможемо забезпечити енергетичну безпеку наших союзників і партнерів в усьому світі», - підкреслив міністр.

Як відомо, Росія знову припинила постачати в Україну зріджений газ.

Також Польща планує подвоїти експорт газу в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: