Журналісти показали люксовий автопарк економічного управління СБУ

Читать на русском

Низка співробітників Головного управління контррозвідувального захисту в сфері економічної безпеки СБУ їздить на дорогих авто, вартість яких не відповідає ні їхнім зарплатам, ані зарплатам їх рідних, на яких записані машини.

Низка співробітників Головного управління контррозвідувального захисту в сфері економічної безпеки СБУ їздить на дорогих авто, вартість яких не відповідає ні їхнім зарплатам, ані зарплатам їх рідних, на яких записані машини.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми», повідомляє «Слово і Діло».

Частину власників дорогих авто вдалося встановити: кілька днів поспіль біля будівлі управління СБУ паркувалася Toyota Land Cruiser вартістю близько 60 тисяч доларів. За даними журналістів, на ній їздить Дмитро Бузницький, який згадується в мережі, як заступник начальника управління СБУ.

Офіційно машина належить 63-річній Єлизаветі Бузницькій з Канева (ймовірно, його матері), яка працює диспетчером шлюзу на держпідприємстві «Укрводшлях» і отримує близько 250 доларів на місяць. При цьому її чоловік, Микола Бузницький є начальником шлюзу і заробляє близько 600 доларів.

Також журналісти не раз фіксували біля управління спецслужби BMW GT вартістю близько 40 тисяч доларів, на якому на роботу їздить 27-річний Олексій Бурлюк. Авто записано на його батька, кандидата військових наук і викладача з Кам'янця-Подільського, при цьому мати молодої людини також працює викладачем.

Співробітник управління Юрій Борейчук пересувається на Toyota Land Cruiser вартістю близько 70 тисяч доларів і працює в СБУ з 1994 року. При цьому він спробував заперечувати, що він Юрій Борейчук на питання журналістів, запропонувавши «робити запит» на питання про рівень офіційної зарплати в СБУ.

За час спостереження журналісти зафіксували майже півтора десятка дорогих авто, які регулярно приїздили під будівлю управління, при цьому власників частини з них ідентифікувати не вдалося.

Перед виходом програми в ефір представники СБУ прислали лист, в якому спробували заборонити вихід програми «Схеми» про дорогі авто держслужбовців.

«Останнім часом почастішали нарікання бізнесу на управління, покликане захищати інтереси держави в галузі економічної безпеки, – підприємці скаржаться, що співробітники цього управління займаються протидією бізнесу заради власної вигоди», – йдеться в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: