Рева пропонує ввести мінімальні квоти для працівників пенсійного віку

Читать на русском
Міністр соцполітики Андрій Рева розповів, як вирішити проблему, коли роботодавці відмовляються брати на роботу людей страше 45 років.
Андрій Рева

Відмова багатьох роботодавців брати на роботу людей передпенсійного віку є великою проблемою, яку можна спробувати вирішити введенням мінімальних квот для таких працівників, вважає міністр соціальної політики Андрій Рева.

Про це Рева заявив на парламентських слуханнях про пріоритетність дотримання страхових принципів при реформуванні пенсійної системи, передає «Слово і Діло».

Без аудиту: чому важливо провести всеукраїнський перепис населення?Успіх реформ залежить і від врахування низки демографічних і соціальних умов. Утім, після 2001 року кожна нова влада зволікає з проведенням всеукраїнського перепису населення.

«Давайте внесемо до закону дуже просту правку, як у нас існує квота на інвалідів: давайте зобов'яжемо роботодавців не менше 4-5% мати людей у віці після 45 років», - заявив Рева.

Рева відзначив, що у органів влади існує інструментарій перевірити виконання роботодавцями цієї норми.

«І, якщо людина буде скаржитися, приходити до нас і говорити, що його не беруть на роботу під будь-якими приводами, значить, ми повинні мати інструментарій вплинути на ситуацію», - сказав міністр.

Раніше Рева розповів, як мінімалка поповнила ПФ на 11 мільярдів.

А 22 березня 2017 року Рева пообіцяв, що найближчим часом мінімальна пенсія складе 1 247 гривень, і не буде меншою за прожитковий мінімум. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: