Єдиний метод подолати бідність полягає в проведенні реформ – Міклош

Читать на русском
Вже багато було зроблено, тому що дефіцит публічних фінансів України зменшився з більш ніж 10 відсотків у 2014 році до менш ніж 2 відсотки в 2015 році.
Іван Міклош

Швидке та своєчасне проведення реформ є основною умовою подолання бідності.

Про це розповів у інтерв'ю виданню LB.ua член національної ради реформ, екс-віце-прем'єр-міністр Словаччини Іван Міклош, повідомляє «Слово і Діло».

«Єдиний метод подолати бідність – реформи. Ще раз. Реформи – це не причина низьких доходів. Реформи – це метод для зменшення бідності. Лише економіка, що зростає, допоможе з цією проблемою впоратися. Економіка, яка залучає інвестиції. Яка сама себе відновлює», – пояснив Міклош.

За його словами, вже багато було зроблено, тому що дефіцит публічних фінансів України зменшився з більш ніж 10% у 2014 році до менш ніж 2% у 2015 році.

«Наталя Яресько зробила диво. Не знаю жодної іншої країни, яка б так різко скоротила дефіцит. Це справжнє досягнення», – підкреслив Міклош.

Водночас він відзначив важливість постійного роз'яснення необхідності реформаторських змін.

«Люди не розуміють, звичайно, як фіскальний дефіцит пов'язаний з їхнім життям. Хоча зв'язок є найбезпосереднішим. Фіскальна консолідація – одна з необхідних умов для подальшого зростання економіки, – говорить радник.

Зубко назвав головні завдання реформи енергоефективності на 2016 рікОчільник Мінрегіону Геннадій Зубко розповів, що планується зробити цього року в частині енергоефективності.

За його словами, це необхідна умова для більш високих зарплат і пенсій, кращих держпослуг. «Й іншого шляху це зробити немає», – завершив він.

Нагадаємо, що Іван Міклош прогнозує українській економіці зростання за найближчі роки до 6%.

Як повідомлялося раніше, словацький реформатор Іван Міклош заявив, що очолити Мінфін йому завадили проблеми з громадянством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: