ООН: Ємен перебуває на межі гуманітарної катастрофи

Читать на русском
Внаслідок безперервного конфлікту в Ємені, за даними ООН, лише за останні два роки загинули понад вісім тисяч осіб, близько 45 тисяч поранені.

Ємен перебуває на межі «повної соціальної, економічної та інституційної катастрофи».

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ВВС-Україна».

У своєму виступі на засіданні Ради Безпеки пан О'Браєн підкреслив, що країна опинилася в такій ситуації через бездіяльність міжнародної спільноти, і тепер потребує негайної допомоги.

«Мешканці Ємену живуть у скруті, хворіють, помирають у той час, як весь світ спостерігає. Криза там не наближається, вона не є міражем, вона уже там триває - на наших очах», - сказав представник ООН.

За даними ООН, близько семи мільйонів єменців перебувають на межі голоду.

До того ж в Ємені лютує епідемія холери: на сьогоднішній день в країні зареєстровано вже 60 тисяч випадків цього захворювання. 500 хворих померли. А протягом півроку, за даними експертів, можуть захворіти ще близько 150 тисяч людей.

Керченський міст загрожує екологічною катастрофою – прокуратураЗа фактом порушень правил екологічної безпеки суб'єктами госпдіяльності при будівництві Керченського моста відкрито кримінальне провадження.

У свою чергу спеціальний посланець ООН Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед заявив, що військові дії, які тривають, призводять до мілітаризації населення країни, розповсюдження зброї і використання протипіхотних мін. Він закликав сторони конфлікту повернутися за стіл переговорів і не допустити поглиблення катастрофічної ситуації.

Внаслідок безперервного конфлікту в Ємені, за даними ООН, лише за останні два роки загинули понад вісім тисяч осіб, близько 45 тисяч поранені. Гуманітарної допомоги потребують близько 19 мільйонів жителів країни, інфраструктура якої зруйнована.

У Ємені триває протистояння між урядовими силами, які підтримує коаліція на чолі з Саудівською Аравією, і повстанцями-хуситами.

Також зазначимо, в зоні конфлікту на Донбасі 1,3 мільйона людей перебувають на порозі масштабної гуманітарної катастрофи через перебої з поставками води, електроенергії та газу.

Повідомлялося, що бойовики блокують ремонт екологічно небезпечних об'єктів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: