Північна Корея назвала санкції ООН «ворожим актом»

Читать на русском
КНДР відкинула нові санкції Організації об'єднаних націй і заявила про намір продовжувати розвиток ядерної зброї.

КНДР відкинула нові санкції Організації об'єднаних націй і заявила про намір продовжувати розвиток ядерної зброї.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на державне інформагентство КНДР, пише «Слово і Діло».

«КНДР заявила що «повністю відкидає» останні санкції ООН як «ворожий акт» і буде продовжувати свій розвиток ядерної зброї», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, таким чином Північна Корея відреагувала на ухвалення Радою Безпеки ООН резолюції, що запроваджує нові санкції, спрямовані на північнокорейських чиновників і організації.

Так, резолюція запроваджує заборону на поїздки і заморожування активів для 14 північнокорейських чиновників.

США, Китай, Японія і Корея працюють над планом щодо КНДРПостпред США при ООН Ніккі Хейлі повідомила про готуються плані стосовно дій Північної Кореї.

Також заморожування активів поширюється на 4 компанії, зокрема на Національний банк Кореї, який за деякими даними здійснює закордонні операції для таємного органу, керуючого приватними засобами керівництва КНДР.

До слова, резолюція Радбезу з санкцій проти Північної Кореї вперше була узгоджена США і Китаєм, єдиним великим дипломатичним союзником КНДР з моменту вступу на посаду президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила проект резолюції про розширення санкцій відносно Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: