США, Китай, Японія і Корея працюють над планом щодо КНДР

Читать на русском
Постпред США при ООН Ніккі Хейлі повідомила про готуються плані стосовно дій Північної Кореї.

Сполучені Штати Америки у співпраці з Китаєм, Південною Кореєю і Японією розробляють план дій стосовно КНДР.

Про це в Нью-Йорку заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми працюємо над ним (над планом – Ред.), ми його ще не оголошували, але ми працюємо з Пекіном, а також з Південною Кореєю і Японією над єдиним планом щодо Північної Кореї. Само собою, ми розглядаємо і санкції», – сказала Хейлі.

За її словами, Сполучені Штати розраховують на діалог із КНДР, однак перш Пхеньяну слід припинити ядерні та ракетні випробування.

«Сполучені Штати хочуть вести діалог, проте не до того моменту, поки ми не побачимо повної зупинки ядерної програми і будь-яких випробувань», – сказала постпред США.

При цьому вона назвала лідера КНДР Кім Чен Ина «параноїком», який вважає, що мова нібито йде про плани з повалення політичного устрою в КНДР або з фізичного усунення Кім Чен Ина. Хейлі підкреслила, що подібних планів немає, і в ООН хочуть лише «миру на Корейському півострові».

«Він (лідер КНДР – Ред.) зобов'язаний припинити ці випробування. Він зобов'язаний зупинити будь-які ядерні програми, які у нього є», – сказала вона.

Постпред зазначила, що необхідно послати загальний сигнал КНДР, вимагає припинити подібні дії, і чинити дипломатичний, політичний та економічний тиск на Пхеньян.

Нагадаємо, США закликали РФ і Китай вплинути на КНДР.

Раніше у НАТО назвали останнє випробування ракети КНДР провокацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: