Трипільська ТЕС запустила енергоблок, щоб уникнути аварії

Читать на русском
Енергоблок 3 Трипільської ТЕС був запущений 1 червня, щоб запобігти зниженню напруги в енергосистемі України до критичної позначки.

Трипільська ТЕС, що входить до складу ПАТ Центренерго, 1 червня запустила енергоблок №3, щоб запобігти аварійній ситуації в об'єднаній енергетичній системі країни.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє видання Дніпровський енергетик, передає «Слово і Діло».

«По команді диспетчерської служби Центральної електроенергетичної системи НЕК Укренерго, з метою забезпечення режиму роботи Київського енергетичного вузла аварійно на Трипільській ТЕС 1 червня 2017 року в 4.37 год був включений в мережу ОЕС України пиловугільного енергоблок станційний №3», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що включення енергоблоку Трипільської ТЕС дозволило забезпечити стійку роботу енергосистеми, запобігти зниженню напруги до критичного значення і уникнути аварійної ситуації в ОЕС України.

На Трипільської ТЕС відзначили, що дана процедура ( «підйом теплоелектростанції з нуля») - одна з найскладніших операцій, які виконуються на теплових електростанціях.

Гройсман провалив обіцянку переобладнати перший блок Трипільської ТЕС під газове вугілляПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман не дотримав своєї обіцянки про переобладнання першого блоку Трипільської ТЕС на використання газового вугілля до квітня.

Раніше повідомлялося, що Трипільська ТЕС зупинила роботу на початку квітня 2017 року задля економії антрацитового вугілля.

Нагадаємо, Зміївську ТЕС почали переводити на газове вугілля.

Як відомо, у квітні міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик анонсував введення в дію 4-го енергоблоку Трипільської теплової електростанції у найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: