Сьогодні суд у Стокгольмі винесе рішення щодо спору з «Газпромом» про постачання газу 2009 року

Читать на русском
Стокгольмський арбітраж сьогодні повинен винести окреме рішення у спорі НАК Нафтогаз і російського монополіста «Газпром» за контрактом про постачання газу в 2009 році.

Стокгольмський арбітраж сьогодні повинен винести окреме рішення у спорі НАК «Нафтогаз» і російського монополіста «Газпром» за контрактом про постачання газу в 2009 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

«Очікується, що окреме рішення буде містити оцінку трибуналом усіх юридичних та фактичних питань на яких ґрунтуються вимоги сторін за виключенням окремих елементів та розрахунку розміру вимог сторін, що підлягають задоволенню», – розповіли в компанії.

Як зменшувалася газова залежність України від РФЗ початку 2016 року Україна не купила в Росії жодного кубометра газу: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як скорочується газова залежність від РФ.

При цьому розрахунок задоволених вимог буде визначатися пізніше при винесенні остаточного рішення, окреме рішення є остаточним і обов'язковим для виконання сторонами.

Загальний обсяг зустрічних позовів «Нафтогазу» і «Газпрому» становить 30,3 і 47,1 мільярда доларів відповідно.

Нагадаємо, 16 травня Вищий господарський суд відхилив касаційну скаргу російського «Газпрому» на рішення про стягнення з нього штрафу та пені в розмірі 172 мільярди гривень, накладеного Антимонопольним комітетом.

Раніше «Газпром» збільшив свої вимоги в позові проти «Нафтогазу» з 31,7 мільярдів доларів до 37 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: