Штаб АТО: з початку доби є загиблий і поранені

Читать на русском
З початку доби російсько-окупаційні війська 16 раз обстріляли позиції української армії із застосуванням артилерії: один військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення.

З початку доби російсько-окупаційні війська 16 раз обстріляли позиції української армії із застосуванням артилерії: один військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«З початку доби проросійські НЗФ 16 разів відкривали вогонь по українських воїнах. Зокрема, чотири рази бойовики використовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння. На жаль, один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 30 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 30 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку зафіксовано найбільше порушень противником режиму припинення вогню. Доба почалася з ворожого обстрілу опорних пунктів сил АТО в районі Новотроїцького, під час якого бандформування застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети і озброєння БМП. Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і гранатометів по нашим укріпленням біля Березової і Чермалика. Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів сьогодні також потрапили позиції поблизу Красногоровки, Мар'їнки і Богданівки.

На донецькому напрямку найбільш кричущим порушенням умов незастосування зброї з боку бойовиків став обстріл позицій сил АТО, які розташовані біля селища Новолуганське, що на Світлодарській дузі. Там окупанти випустили по одному з наших опорних пунктів більше двох десятків 120-мм мін. Від цього обстрілу постраждала і інфраструктура місцевого сільгосппідприємства. Зокрема, були пошкоджені дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа. На щастя, ніхто з працівників господарства не постраждав.

Крім того, протягом сьогоднішнього дня бойовики не припиняли здійснювати збройні провокації в південному і східному передмісті Авдіївки. Били з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А з околиць тимчасово окупованої Горлівки проросійські озброєні банди вели вогонь по українським воїнам, які тримають оборону в районі селища Зайцеве з озброєння БМП і ручних протитанкових гранатометів.

На луганському напрямку фронту ситуація відносно стабілізувалася. Бойовики здійснили тільки одну збройну провокацію біля Кримського, обстрілявши сили АТО з мінометів калібру 82 мм.

Нагадаємо, 30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу в 2017 році.

За 29 травня російсько-окупаційні війська здійснили 50 обстрілів позицій Збройних сил України, з них п'ять – з озброєння, забороненого Мінській угоді. Внаслідок обстрілу троє українських бійців отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: