ЄС продовжив санкції проти Сирії

Читать на русском
Санкції Євросоюзу проти сирійського режиму триватимуть до 1 червня 2018 року. У списку санкцій ЄС 240 осіб і 67 юридичних осіб з Сирії.

Рада Європейського Союзу продовжив обмеження щодо сирійського режиму до 1 червня 2018 року.

Про це повідомили в прес-службі Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

США розширили санкції проти Сирії та родичів АсадаСеред занесених до санкційного переліку осіб – Мухаммад Аббас, двоюрідний брат Рамі Маклуфа, сирійського бізнесмена і двоюрідного брата президента Сирії Башара Асада.

«29 травня 2017 року рада продовжив обмежувальні заходи ЄС проти сирійського режиму до 1 червня 2018 року. Це рішення відповідає стратегії Євросоюзу щодо Сирії, в якій говориться, що ЄС підтримуватиме свої обмежувальні заходи проти сирійського режиму і його прихильників доти, поки не припиняться репресії проти мирних жителів», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до списку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи, додали 3 міністрів сирійського уряду. Також була оновлена ​​інформація з приводу деяких осіб і організацій, включених до списку.

Так, наразі список включає 240 осіб і 67 суб'єктів, на яких поширюється заборона на поїздки і заморожування активів.

Санкції включають ембарго на поставки нафти, обмеження на деякі інвестиції, заморожування активів сирійського центрального банку в рамках ЄС і експортні обмеження на обладнання і технології, які можуть використовуватися для внутрішніх репресій, а також на обладнання і технології для моніторингу або перехоплення інтернету або телефонного зв'язку.

Як відомо, чотириденні переговори по Сирії під егідою ООН не принесли результатів.

Нагадаємо, політичні експерти розповіли «Слову і Ділу» про наслідки для України на тлі зміни міжнародного дискурсу щодо РФ через Сирію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: