Меркель обіцяє Великобританії штрафи за обмеження на в'їзд громадян ЄС

Читать на русском
Влада Великобританії зобов'язана буде заплатити штраф у разі обмеження свободи пересування для громадян країн Євросоюзу.

Влада Великобританії зобов'язана буде заплатити штраф у разі обмеження свободи пересування для громадян країн Євросоюзу.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Великобританія повинна заплатити певну ціну, якщо буде обмежувати вільне пересування громадян ЄС після Brexit.

«Якщо британський уряд припинить вільне пересування людей, це буде мати свою ціну», - цитує її слова Reuters, пише «Слово і Діло».

Меркель зазначила, що це не прояв «злоби» стосовно британців, але Лондон не може торгуватися і отримати всі можливі преференції, а потім запроваджувати обмеження на в'їзд для громадян ЄС.

Меркель радить британцям не обманювати себе щодо BrexitНімецький канцлер Ангела Меркель закликала британців не йти хибним шляхом через початок переговорів про вихід Великобританії з ЄС.

23 червня 2016 року британці на референдумі відмовились зберрегти Великобританію в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.

Великобританія почала офіційну процедуру виходу зі складу ЄС, відповідно до статті 50 Лісабонського договору, 29 березня 2017 року.

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що переговори про вихід її країни з Євросоюзу будуть складними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: