Російський суд зобов'язав український авіаконцерн «Антонов» виплатити неустойку

Читать на русском
Окружний суд в понеділок відхилив касаційну скаргу концерну на винесене в листопаді рішення арбітражного суду Москви, частково задовольнив позов Міноборони, і на прийняте в січні постанову Дев'ятого арбітражного апеляційного суду.

Арбітражний суд Московського округу залишив в силі судові акти двох нижчих інстанцій, які за позовом Міноборони Росії стягнути з українського державного авіабудівного підприємства «Антонов» більше 180 мільйонів рублів неустойки.

Про це повідомляє агентство РИА Новости, передає «Слово і Діло».

«Антонов» прокоментував чутки про «витік мізків» до РосіїДержавне підприємство «Антонов», яке входить до ДК «Укроборонпром», заявляє, що навіть у важкі часи основа колективу залишалася на підприємстві, продовжуючи традиції українського авіабудування.

Міноборони Росії в липні 2015 року в суді зажадало стягнути з ДП «Антонов» більш 357 мільйонів рублів неустойки за порушення відповідачем строків виконання двох етапів дослідно-конструкторських робіт (ДКР) в рамках контракту від 16 травня 1989 року на розробку літака Ан.

За умовами додаткової угоди до контракту, Антонов повинен виконати два етапи робіт до 25 листопада 2012 року, однак, за станом на 20 вересня 2016 року, як вказав позивач, роботи замовникові не були здані.

Саме за невиконані робіт Росія і хоче отримати кошти.

Нагадаємо, що Арбітражний суд Москви 18 лютого вирішив стягнути з українського державного підприємства Антонов на користь Міноборони РФ 180,3 млн руб (близько $ 2,76 млн) неустойки.

Раніше повідомлялося, що Туреччина виплатить «Антонову» 1 млн доларів компенсації.

Як відомо, «Авіалінії Антонова» стали офіційним перевізником НАТО і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: