Суд Москви зобов'язав «Антонов» виплатити понад 180 мільйонів рублів Міноборони РФ

Читать на русском
Арбітражний суд Москви частково задовольнив заяву Міністерства оборони РФ, в позовній заяві містилася вимога про стягнення з відповідача 357,4 млн руб.

Арбітражний суд Москви зобов'язав українське держпідприємство «Антонов» виплатити Міноборони Росії 180,26 млн руб. ($2,76 млн) неустойки.

Про це повідомляє Російське агентство правової та судової інформації, передає «Слово і Діло».

«Арбітражний суд Москви частково задовольнив заяву Міністерства оборони РФ про стягнення з державного підприємства «Антонов», що входить до ГК «Укроборонпром», 180,2 мільйона рублів неустойки. У позовній заяві містилася вимога про стягнення з відповідача 357,4 мільйона рублів», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Одинадцятий арбітражний апеляційний суд (Самара, РФ) у жовтні підтвердив рішення першої інстанції про стягнення на користь ДП «Антонов» $2,9 мільйона винагороди (роялті) з ВАТ «Авіакор – авіаційний завод» за використання товарного знака при виробництві й реалізації літаків.

«Авіалінії Антонова» отримали необмежений доступ на вантажоперевезення до СШАДепартамент транспорту США (DOT) зняв для вантажної авіакомпанії «Авіалінії Антонова» чинні для зарубіжних авіакомпаній обмеження на кількість чартерних авіавантажоперевезень протягом року.

ДП «Антонов» також подало заяву до Арбітражного суду Воронезької області про стягнення з ВАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство» 146,4 мільйона рублів боргу. Цей позов арбітраж відхилив.

Раніше повідомлялося, що ДП «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) 30 серпня 2016 року підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: