Україна переносить КПП в селищі Мілове на кордоні з Росією

Читать на русском
Як пояснили в Луганськый ВЦА, існує загроза захоплення пункту пропуску в Міловому так званими зеленими чоловічками.
КПП в Міловому

У Луганській області прийняли рішення про перенесення пункту пропуску на кордоні з Росією в селищі Мілове.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-служби Луганської ВЦА.

У повідомленні наголошується, що перенесення КПП пов'язане з особливостями його розташування. «Ми враховуємо наявні географічно інфраструктурні особливості (між Міловим і Чертковим державний кордон на деяких ділянках є умовним, три кілометри він тягнеться прямо по вулиці з символічною назвою Дружби народів)», – повідомляють у Луганській ВЦА.

«Таким чином, існує загроза «відкриття» пункту пропуску в Міловому так званими «зеленими чоловічками», – пояснює в повідомленні заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко.

За інформацією представникыв ВЦА, російський уряд уже виділив кошти для відселення осіб, які проживають на вулиці Дружби народів із російського боку кордону.

Зруйнована інфраструктура сходу (ІНФОГРАФІКА)Проект «Слово і Діло» у своїй інфографіці проаналізував масштаби руйнувань, яких завдали інфраструктурі східних областей бойові дії

З метою попередження можливих конфліктних ситуацій і можливих провокацій було прийнято рішення про перенесення пункту пропуску на ділянці підприємства «Старобільськвода».

Нагадаємо, що Програма розвитку ООН планує залучити максимальну кількість внутрішніх переселенців до реконструкції інфраструктури Донецької та Луганської областей. Відповідний план зафіксований у програмі розвитку ООН в Україні.

Раніше директор Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра заявив, що Україна має всі шанси позбутися залежності від російського газу за рахунок переходу на альтернативні джерела енергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: