Штаб АТО: 16 обстрілів із застосуванням важкої зброї, втрат немає

Читать на русском
Російсько-окупаційні сили продовжують обстрілювати позиції українських військ із застосуванням заборонених Мінськом озброєнь: з початку доби зафіксовано 16 обстрілів, втрат немає.
фото: informnapalm.org

Російсько-окупаційні сили продовжують обстрілювати позиції українських військ із застосуванням заборонених Мінськом озброєнь: з початку доби зафіксовано 16 обстрілів, втрат немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«З початку доби підрозділи російсько-окупаційних бандформувань 16 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України, зокрема, двічі використовували заборонене Мінськими угодами важке артилерійське озброєння. Серед військовослужбовців ЗС України втрат не було», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 29 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 29 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку о пів на третю ночі НЗФ протягом тридцяти хвилин обстрілювали оборонні укріплення українських воїнів під Красногорівкою з важких артилерійських систем калібру 122 і 152 мм. Понад півтора десятка снарядів розірвалися поблизу наших позицій. На щастя, ніхто з українських воїнів не постраждав. На тому ж напрямку бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Гнутового, Водяного і Мар'їнки. Наші опорні пункти у Широкиному противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм. Близько Красногоровки і Мар'їнки днем вели вогонь ворожі снайпери і кулеметники.

На донецькому напрямку ситуація дещо стабілізувалася, але обстріли не припинилися. Зокрема, на світанку проросійські бандформування здійснили обстріл укріплень ЗС України в передмісті Авдіївки з мінометів різних калібрів, в тому числі і заборонених, гранатометів і стрілецької зброї. Ще раніше під ворожий обстріл зі стрілецької зброї потрапили наші позиції в районі Кам'янки. А опівдні бандити вдарили з 82-мм мінометів і легкого озброєння по одному з опорних пунктів біля Троїцького.

На луганському напрямку з початку доби ворог найчастіше застосовував зброю проти українських воїнів, які тримають оборону біля Кримського: зафіксовані обстріли з гранатометів різних модифікацій і великокаліберних кулеметів. Також з піхотного озброєння противник вів вогонь поблизу Малинового і Донця. Бійців сил АТО, які несуть службу у селища Новотошківське, вицілював ворожий снайпер.

Нагадаємо, 28 травня бойовики 48 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ, 7 українських бійців отримали поранення.

За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики почали частіше використовувати безпілотники для коригування артилерійського вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: