ІС: бойовики дедалі частіше використовують безпілотники для коригування вогню артилерії

Читать на русском
Російсько-терористичні війська активно застосовують заборонену Мінськом ствольну артилерію і все частіше використовують безпілотники для коригування її вогню.

Російсько-терористичні війська активно застосовують заборонену Мінськом ствольну артилерію і делалі частіше використовують безпілотники для коригування її вогню.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку народного депутата, координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука в Facebook.

«Противник активно насичує свій передній край БПЛА тактичного радіусу дії (в основному використовуючи адаптовані цивільні квадрокоптери). Протягом минулих вихідних не менше 3-х разів відзначалися спроби бойовиків в ході вогневих нальотів і обстрілу коригувати мінометний вогонь за допомогою БПЛА», – розповів Тимчук.

За даними ІС, також противник два рази намагався вести розвідку тактичного тилу сил АТО за допомогою безпілотників.

Крім того, російське командування організувало для навчених в навчальних центрах Ростова і Донбасу новоприбулих бойовиків «практичні заняття», про що свідчить характер обстрілів і прийоми ведення вогню.

Нагадаємо, за 28 травня російсько-окупаційні сили 48 разів відкривали вогонь по позиціях української армії: сім бійців ВСУ отримали поранення.

Під час потужного обстрілу з «Градів» і артилерії бойовиків з боку Донецька у Красногорівці були поранені вісім мирних мешканців, частково зруйнована лікарня і пошкоджений водогін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: