Росія пустила на Донбас черговий «гумконвой»: вантаж не відповідає заявленому

Читать на русском
Через російські пункти пропуску на Донбас в'їхав 65-ий так званий гуманітарний конвой РФ: вантаж і кількість відправлених вантажівок не відповідали заявленим.

Через російські пункти пропуску на Донбас в'їхав 65-ий так званий «гуманітарний конвой» РФ: вантаж і кількість відправлених вантажівок не відповідали заявленим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державну прикордонну службу України.

«Оскільки переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», – йдеться в повідомленні.

В цілому з 6:30 до 7:20 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну пройшли дві колони так званого «гумконвою» у складі 42 автомобілів.

«У вантажівках нібито перевозили продукти харчування, літературу і медикаменти. Однак з огляду на те, що вантаж переміщувався в закритих упаковках, зведеній групі не вдалося отримати справжню інформацію про його зміст, характер і номенклатуру», – підкреслили прикордонники.

Також в ДПСУ додали, що кількість вантажівок в колонах не відповідала заявленій в попередній ноті РФ, як і характер вантажу, оскільки ввозилася також і література.

Нагадаємо, 24 квітня РФ відправила на Донбас 64-й «гумконвой»: кількість вантажівок також не відповідала ноті, деякі з них були завантажені лише на 10%.

23 березня «гумконвой» РФ нібито з дитячим харчуванням в'їхав на Донбас з напівпорожніми вантажівками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: