Суд скасував рішення НБУ про ліквідацію одного з банків

Читать на русском
При цьому суд відмовився зобов'язати НБУ зробити всі необхідні дії з відновлення функціонування ПАТ Банк Михайлівський в якості банку.

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Нацбанку і Фонду гарантування про неплатоспроможність банку «Михайлівський», введення в нього тимчасової адміністрації та ліквідацію.

Про це повідомляє Finclub, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що позов подала компанія «Екосіпан». Суд констатував, що перерахування 1,507 млрд грн з рахунку ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» на рахунки фізосіб хоч збільшило зобов'язання ФГВФО, але не було «операціями банку», оскільки банк «Михайлівський» не був стороною договорів позики, а лише виконував розпорядження клієнта.

Виходячи з цього, суд вирішив, що банк «Михайлівський» не здійснював операції, внаслідок яких його зобов'язання перед фізособами в межах гарантованої суми зросли за рахунок зменшення зобов'язань перед юридичними особами. А значить, причин для неплатоспроможності не було.

При цьому суд відмовився «зобов'язати НБУ зробити всі необхідні дії з відновлення функціонування ПАТ Банк «Михайлівський» в якості банку». Нацбанк готує апеляцію.

«Національний банк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, який 15 травня 2017 року виніс постанову, частково задовольнивши позов ТОВ «Екосіпан» і скасувавши рішення НБУ про віднесення «Банку «Михайлівський» в категорію неплатоспроможних і ліквідацію цього банку, а також обидва рішення ФГВФО», - повідомили в Нацбанку.

Нагадаємо, НБУ визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року присвоїв фінустанові статус проблемної у зв'язку з ризиковою діяльністю.

У лютому Дніпровський районний суд Києва заарештував екс-голову банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка на два місяці з можливістю внесення застави у 160 млн грн.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб кілька разів починав і призупиняв виплати коштів вкладникам ПАТ «Банк Михайлівський». З 20 січня 2017 року фонд вчергове відновив виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: