Де будуть рясні зливи: синоптик дала прогноз погоди на 25 травня

Читать на русском
У найближчу добу, 25 травня, погоду в Україні визначатиме поле зниженого атмосферного тиску, волога і тепла повітряна маса, однак на Прикарпатті денна температура стане нижче.

Синоптик Наталія Діденко розповіла, якої погоди чекати в четвер, 25 травня. За її словами, на заході країни будуть лити дощі.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Фронт зачепився, мабуть, за гори Карпати, тому ніяк не хоче зрушуватися з західних областей України. І завтра, 25 травня, основні дощі прийдуть на західну нашу частину. Точніше, не прийдуть, а випадуть рясними зливами практично скрізь на заході плюс Житомирська область і частково Київська. Західні зливи йтимуть в компанії гроз, а місцями навіть граду і шквалу », - попередила Діденко.

«На решті території України істотні опади малоймовірні, хіба що в Харківській області можливі пару крапель. В цілому буде переважати тепла майже літня погода, тому що максимальна температура повітря складе +19 +24 градуси, а при більш інтенсивному сонечку і до +26 градусів», - зазначила експерт.

Вона також повідомила, яка погода буде в столиці.

«А ось на заході трохи похолодає, завтра вдень +11 +16 градусів і лише в Хмельницькому і районах до +17 +19 градусів. У Києві завтра буде тепло, +20 +22, є ймовірність дощу з грозою. Якщо західний масив пнеться в цю сторону. Дуже б хотілося дощу, тому що пух з тополь скоро вже почнемо збирати і плести з нього шкарпетки і светри на осінь. Так його багато. Не кажучи вже про квіти і деревах, і інший красивою і корисною ботаніки », - написала синоптик.

Раніше синоптики склали прогноз погоди на літо: спека в червні, град в липні і прохолодний серпень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: