Туреччина ветувала співпрацю НАТО з Австрією

Читать на русском
Туреччина шляхом вето відповіла на спроби Австрії перешкодити вступу країни в ЄС. При цьому в альянсі запевнили - співпраця з Австрією продовжиться.

Туреччина наклала вето на кооперацію країн-членів НАТО з Австрією, яка не є членом військового Альянсу. У відповідь на таке рішення Туреччини, в НАТО вирішили переглянути процедуру співпраці з третіми державами, дозволивши двостороннє співробітництво з країнами.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Австрія, хоч і не є членом НАТО, але бере участь у багатьох миротворчих операціях блоку, наприклад в Косово. Туреччина ж керувалася своїм погіршенням відносин з Австрією, на тлі відмови останньої від турецького членства в Євросоюзі.

НАТО просить Австралію збільшити військовий контингент в АфганістаніВ австралійському уряді заявили, що відкриті для пропозицій про розширення масштабів роботи в цьому напрямку.

В австрійському міністерстві оборони назвали дії Туреччини безвідповідальними, і сказали, що вона ще більше віддаляється від попадання в ЄС.

В березні розгорівся дипломатичний скандал між Гаагою і Берліном з одного боку і Анкарою з іншого, пов'язаний з тим, що уряди Нідерландів і Німеччини заборонили членам турецького уряду проводити політичну агітацію серед громадян Туреччини, які проживають на території країн.

Після відмови трьох німецьких міст проводити заходи з передвиборними виступами турецьких міністрів, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що методи німецької влади «нічим не відрізняються від нацистських», чим викликав обурення офіційного Берліна.

Раніше повідомлялося, що правлячу партію Туреччини знову очолив Ердоган.

Нагадаємо, Кабмін затвердив угоду з Туреччиною про поїздки по ID-картками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: